אחד מתחומי הפעילות של משרדנו הוא ליווי ויעוץ בעלי חשבונות בנק לשעבר המנסים להתמודד מול הבנק בו פעל חשבונם.
פעמים רבות מדובר בבעלי חשבונות שהגיעו להסדרים בע"פ או בהסכמות "שבשתיקה" מול הבנק, כשלפתע החליט הבנק לחזור בו מההסכמות, לסגור את "ברז" האשראי ובכך "לגזור" את דינו של העסק למוות.
אותם בעלי חשבונות מוצאים עצמם מול "מכה" כפולה: ראשית, סגירת קו האשראי משמעה הריסת העסק ממנו הם ובני משפחתם התפרנסו, לפעמים במשך עשרות שנים קודם לכן. שנית, הבנק מנחית עליהם דרישה לפרעון מיידי של מלוא החוב הכולל לבנק, המגיע לעתים למאות אלפי ש"ח ואף יותר. זמן קצר לאחר קבלת הדרישה, הבנק פותח בהליך משפטי דורסני לרבות עיקול כל הרכוש של בעל החשבון. עד מהרה, מגיעים בעלי החשבון להתמוטטות כלכלית מוחלטת, אובדן כל רכושם שהצטבר בעשר אצבעותיהם במשך שנים. לעתים אף נלווית להתמוטטות כלכלית זו גם קריסה של התא המשפחתי.
משרדנו, הבקי בייצוג חייבים מול הבנקים, עשוי לעצור או להדוף את דרישות הבנק ועורכי דינו. במקרים לא מועטים, משרדנו מצליח להשיג הסדרים כספיים נוחים וסבירים מול הבנק, כשבחלקם הבנק עשוי אף למחול על מרבית(!) החוב כלפי בעל החשבון.
במקרים נדירים אף ייתכן שמשרדנו לא רק שיבטל את החוב לבנק לחלוטין, אלא אף יצליח להשיג לבעל החשבון פיצוי על אופן ההתנהלות הקלוקל של הבנק כלפיו.
הוראות החוק בתחום של דיני הבנקאות, לרבות הוראות המפקח על הבנקים ופרשנות בתי המשפט, הבהירו שוב ושוב כי אף שלבנק מרווח שיקול דעת נרחב לגבי תנאי העמדת אשראי ללקוחותיו, אם בכלל, הרי שאין לבנק חופש מוחלט, אלא התנהלותו כפופה לעיקרון העל השולט במשפט הישראלי – חובת תום הלב. מחובת תום הלב נגזרת חובת הבנק להתנהל באופן מדוד ושקול כלפי הלקוח, הן בכל הנוגע לאופן העמדת האשראי לאותו לקוח והן בנוגע לאופן הפסקת העמדת האשראי.
בשורה התחתונה, מטרתנו היא לדאוג שהבנק ישחרר את אותו בעל חשבון לשעבר מהמשך התמודדותו השוחקת מול מכבש הלחצים מצד הבנק, על מנת שיוכל זה להמשיך בחייו ולנסות לשקמם לאחר ההתמוטטות שחווה.